Back to Top
A machine designing packaging molds.
Press Release

Kohlberg & Company neemt Nelipak® Healthcare Packaging over

Cranston, RI, (2 juli 2019) – Nelipak® Corporation, Inc. (“Nelipak”), de toonaangevende leverancier van op maat ontworpen gethermovormde verpakkingen voor de medische en farmaceutische industrie, heeft vandaag aangekondigd dat het is overgenomen door Kohlberg & Company, L.L.C. (Kohlberg), een private investeringsmaatschappij met haar hoofdzetel in Mount Kisco, NY. Kohlberg & Company heeft het eigendom  overgenomen van investeringsmaatschappij Mason Wells. Nelipak blijft opereren onder de naam Nelipak® Healthcare Packaging.

Nelipak, met hoofdzetel in Cranston, Rhode Island, is wereldwijd de toonaangevende fabrikant van op maat ontworpen medische en farmaceutische blister-verpakkingen, die worden gebruikt voor klasse II en klasse III medical devices en farmaceutische producten.

Het bedrijf bezit strategisch gelegen cleanroomproductielocaties die voldoen aan de strengste verpakkingsvereisten van de klant. De ervaren interne ontwerp-, ontwikkelings-, prototyping-, productie- en kwaliteitsteams van Nelipak, ontwikkelen en produceren medische trays en blisters, procedure trays, drug-delivery handling trays, op maat gemaakte sealmachines en leveren diensten die waarde toevoegen voor onze klanten.

Met een personeelsbestand van meer dan 800 medewerkers, opereert het bedrijf vanuit zeven productielocaties. Vijf gelegen in Noord- en Zuid-Amerika – in Cranston, RI.; Whitehall, PA; Phoenix, AZ; Humacao, Puerto Rico; San Jose, Costa Rica. Twee locaties liggen in Europa – gevestigd in Venray, Nederland en Galway, Ierland.

“We hebben de afgelopen zes jaar veel bereikt bij Nelipak en we zijn erg dankbaar voor de steun die Mason Wells ons heeft gegeven. Onze toekomst ziet er heel rooskleurig uit met Kohlberg,” vertelde Mike Kelly, President en CEO van Nelipak. “Kohlberg is vastbesloten te investeren in Nelipak om ons een nog sterkere organisatie te maken, waardoor we extra mogelijkheden krijgen om onze klanten wereldwijd te bedienen. Met onze wereldwijde productielocaties, een wereldklasse ontwerpteam, moderne cleanroomproductiefaciliteiten, een sterke verkooporganisatie en een ervaren Management Team, is Nelipak goed gepositioneerd om te profiteren van de groeimogelijkheden in de markt”.

“Nelipak heeft zichzelf succesvol getransformeerd tot een toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van verpakkingsmateriaal voor de gezondheidszorg en biedt een ideaal platform voor verdere consolidatie van de industrie”, aldus Seth H. Hollander, Partner van Kohlberg. “Onze plannen omvatten de blijvende inzet van Mike Kelly en zijn team, en het ondersteunen van hun klantrelaties met omvangrijke, wereldwijde overnames”.

Roger Prevot, Operating Partner van Kohlberg voegde toe: “Een bedrijf met Nelipak’s wereldwijde marktpositie, vertegenwoordigt een unieke investeringsmogelijkheid. We verheugen ons erop Mike en zijn team te ondersteunen bij het verder uitvoeren van hun plan voor organische en door acquisitie gedreven groei, terwijl ze hun klanten de best mogelijke service blijven bieden”.

Over Nelipak® Healthcare Packaging

 Met productielocaties in Cranston, RI.; Whitehall, PA; Phoenix, AZ; Venray, Nederland; Galway, Ierland; Humacao, Puerto Rico en San Jose, Costa Rica ontwerpt, ontwikkelt en produceert Nelipak Healthcare Packaging  op maat gethermovormde verpakkingen die een superieure bescherming bieden voor medical devices en geneesmiddelen. Het bedrijf levert medische trays en blisters, drug-delivery handling trays, procedure trays, op maat gemaakte gemaakte sealmachines en andere producten en diensten die waarde toevoegen. De grootste en meest gerenommeerde medische en farmaceutische bedrijven uit de wereld behoren tot de klanten van Nelipak® Healthcare Packaging. Met meer dan 800 werknemers wereldwijd, is Nelipak® gericht op het leveren van superieure kwaliteit en klantervaring door productie van wereldklasse op elk van zijn productielocaties.

Nelipak® Healthcare Packaging is een handelsnaam van Nelipak Corporation.

Over Kohlberg & Company, LLC

Kohlberg & Company, LLC (“Kohlberg”) is een toonaangevende private investeringsmaatschappij met haar hoofdkantoor in Mount Kisco, New York. Sinds de start in 1987 heeft Kohlberg acht private investeringsfondsen gefaciliteerd, waarmee het meer dan $ 7,5 miljard aan gecommitteerd eigen vermogen heeft opgehaald. Tijdens haar 32-jarig bestaan heeft Kohlberg 76 platforminvesteringen en bijna 200 add-on acquisities voltooid, met een totale transactiewaarde van meer dan $ 15 miljard.

Ga voor meer informatie naar www.kohlberg.com.

Uitgebracht door:

Seán Egan, Nelipak® Healthcare Packaging
Tel. 00 353 (0) 91-709-163
E-mail: sean.egan@nelipak.com